Telefoon ISO-Bakker isolatiebedrijf BV 
Tel:   050-5035887
E-mail ISO-Bakker isolatiebedrijf BV  

Offerte voor Isolatie oplossingen?
Specifiek & energiebesparend

ISO-Bakker isolatiebedrijf BV

 
Bekijk onze projecten

Brandwerende afdichtingen voor bedrijven bij Iso Bakker

Is jouw bedrijf al beveiligd tegen een eventuele brand? Passieve brandpreventie is op de dag van vandaag een absolute must voor bedrijven en instellingen. Geen enkele onderneming wil met brand geconfronteerd worden en de eventuele gevolgen hiervan. Iso Bakker in Groningen helpt u hier graag mee.

Verhindering van verspreiding van een brand

Om een eventuele brand beheersbaar te houden, stelt het Bouwbesluit eisen aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag tussen brandcompartimenten. Een pand wordt opgedeeld in verschillende brandcompartimenten en rookcompartimenten. Dit zorgt ervoor dat een brand niet ongelimiteerd kan verspreiden.

Het bouwbesluit dicteert de maximale grootte: 500 m3 voor woongebouwen en 1000 m3 voor overige gebouwen. Goede brandwerende scheiding houdt de brand beheersbaar, stellen de gebruikers van het gebouw in staat veilig te vluchten en geven de brandweer de mogelijkheid te blussen en reddingswerk te doen.

Oplossingen van Fireline

Om kunststofbuizen te beschermen hebben we Promastop-A en Promastop-U brandmanchetten gemaakt. In het geval van brand schuimen deze manchetten op en knijpen de kunststofbuis dicht. Als door een sparing in een compartimenterende wand of vloer de kabelbuizen, leidingen en kanalen van E en W zijn gevoerd, moet de sparing brandveilig worden gedicht. Gebeurt dit niet op een correcte wijze, dan zijn eerder gedane investeringen in veiligheid nietig.

Normen van NEN 6069

'Indien een kaliber met een diameter van 25 mm door een opening in de wand te steken is, vormt dit een einde van de brandwerendheid.' Dus alle doorvoeringen van > 25 mm moeten beveiligd worden. Echter is ook een nieuwe norm. De WRD (weerstand tegen rookdoorslag) vraagt nu al extra aandacht voor de kleinste gaten en kieren. 

Neem direct contact op met Iso Bakker

Heeft u nog vragen of wilt u uw woning controleren? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

ISO-Bakker isolatiebedrijf BV

 

 

Contact

iso-bakker isolatiebedrijf bv
Handelsweg 4
9791 DG Ten Boer

 

Tel:   050-5035887
Fax:   050-3049506
Mob:   06-52094410
EMAIL:   info@isobakker.nl


Sitemap

ISO-Bakker isolatiebedrijf BV

 

ISO-Bakker isolatiebedrijf BV
ISO-Bakker isolatiebedrijf BV
ISO-Bakker isolatiebedrijf BV
menu item